lauantai 14. tammikuuta 2017

Koiran unta ja kissan unelmia

Huomenta! Olen viettänyt taas ihanaa kaamosta. Eli nukkunut suloisesti milloin missäkin. Ihanaa on ollut.

Koira muuten nukkuu niin, että toinen silmä on auki. Sen pitää nimittäin tehdä töitä unissaankin. Etenkin vahtikoiran. Sen toinen aivopuolisko tarkkailee koko ajan ympäristöään. Myös ihmiset joskus nukkuvat koiranunta, sanoo arvostettu lehti:


Myös valas nukkuu koiranunta. Hmm…? Kuulostaa kummalliselta, mutta totta sen täytyy olla, jos niin lehdessä lukee.

Kissa taas voi olla valveillakin vähän nukuksissa. Esko ainakin välillä valvoo toinen silmä kiinni. Minä olen antoisasti nukkunut talviuntani ja uneksinut mm. siitä, että olisin Kissamaan kuningas. Ajattele, miten komea olisin kultainen kruunu päässä valtaistuimella torkkuessani. Miau! Voisin komennella alamaisiani. Tai niin no, niinhän minä taidan kyllä tehdä nytkin.

Esko on ahkerana kutonut.

En minä tosin ihan koko kahta viikkoa ole laiskotellut. Olen myös työskennellyt ahkerasti. Yhtenä päivänä tein fysikaalisia kokeita kynttilän kanssa. Lopputulos oli sama, minkä jo tiesin, mutta ainahan voi tarkistaa, ovatko painovoiman lait muuttuneet.


Lintubongausta voi harjoittaa
turvallisesti kotonakin.

En ihan saanut kiinni.

Takan sytyttämisen jälkeen...

...saa palkinnoksi vähän rentoutua.

Valtakuntani paras tuoli.



Esko valvoo... vai torkkuu...?

Pitää vielä tehdä tarkat mittaukset
ja raportoida tulokset.

Sinne se kupsahti, kun kupsautti.

Minionsit kävivät. Ja siitä tosiaankin uuvuin. Yritin kyllä kovasti ottaa osaa perheen yhteiseen elämään, mutta raskaaksi se kävi. Onneksi myös Saksan Kisutäti on hyvä loikoilussa, niin pystyin viettämään suuren osan ajasta sen masun päällä.

Esko antaa suukon Minionsille. Hihi.

Ota sinäkin rennosti. Kohta taas alkaa ikävästi päivä pitenemään entisestään ja tulee aina vain valoisampaa. Miten sitä sitten voi nukkua, kun aurinko paistaa suoraan silmään?! Tai, jos oikein muistelen, kyllä sekin taitaa onnistua ihan hyvin. Mutta nyt komeroon lepäilemään siis! Mene sinäkin. Mau!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti