perjantai 9. lokakuuta 2015

Emigrantit

Kissaliiton sivuilla on listattu ja kuvailtu kisurotuja. Ja meitä on joka lähtöön!  http://www.kissaliitto.fi/kissarodut

Ajattele vaikka pehmeää Persialaista. Kuvaus hänestä kuuluu näin: Ihanteellinen Persialainen on lyhyentanakka, suuri ja vankka kissa. Jalat ovat matalat ja paksut, tassut isot ja pyöreät. (Kuulostaa näin Brittiläisestä erittäin sopusuhtaiselta.) 1500-luvulla tämä kadehdittu haareminaisten lemmikki aloitti Euroopan valloituksen, jolloin ensimmäiset persialaiskissat vietiin Englantiin, Italiaan ja Ranskaan. Siis emigrantit lähtivät sieltä asti ja saavuttivat vihdoin 1950-luvulla pimeän, kylmän Pohjolan.

Kunnioitan myös suuresti Pyhää Birmaa. Hän on todellista kissojen aatelia ja lähtöisin burmalaisesta Lao-Tsun temppelistä. Enkä kyllä yhtään ihmettele, että lähti. Temppelielämä ei sopisi ainakaan minulle. Tuntuu vetoiselta paikalta.

Meitä on Turkista, Norjasta (sieltä tulleet metsäkissat ovat aikamoisia jättejä, viikinkien mukana seikkailleita urhoja), Siperiasta ja monia ihan Ameriikasta asti. Aasiastakin monet kisut ovat levittäytyneet ympäri maailmaa kisuihmisten ystävällisellä avustuksella. Itämaiset on kuvailtu virtaviivaisiksi. Minusta he ovat vain yksinkertaisesti liian pitkiä ja laihoja, kuten Siamilaiset. Ja aika viekkaan näköisiä. Mutta kisuja kaikki tyynni!

Me brittiläiset olemme nimemme mukaisesti tulleet Englannista. Meidät on jalostettu valioyksilöistä, sanoo Kissaliitto. Tottahan toki! Britin rintakehä on leveä, jalat lyhyet ja tanakat. Häntä on lyhyt ja paksu. Britin pää on pyöreä ja posket paksut. Britti on tasapainoinen ja rauhallinen kissa. Luonne on ystävällinen ja sopivan seurallinen. Juuri näin. Bravo Kissaliitto!

Valioyksilö, eikö totta? Siis minä!

Ja sitten on tietysti Somalit! Luonnehdinta ulkonäöstä kuuluu näin: Somali on erittäin viehättävä puolipitkäkarvainen kissa. Se on keskikokoinen, sopusuhtainen ja elegantti. Pitkä “ketunhäntä” ja “pöksyt” ovat tuuheat ja monilla aikuisilla on komea kauluri, joten koko kissa on erittäin upean näköinen. Somali on luonteeltaan aktiivinen, mutta samalla lempeä ja ihmisrakas kissa. Se rakastaa toimintaa ja vauhtia, haluaa osallistua perheensä kaikkiin toimiin. Se on hyvin sosiaalinen ja puhelias, mutta ei kuitenkaan kovaääninen. Se on erittäin älykäs ja oppii helposti monenlaisia temppuja. Ja Somalilla pitää olla kaveri.

Eikös me kaikki haluttaisi olla söpön Somalin kavereita!
Kissaliiton julkaisema kuva upeasta Somalista


Hän on italialainen kaunotar.
Myös Tollo-serkkuparkani on maahanmuuttaja. Hän on tullut Virosta Pelastetaan kissa ry:n kautta http://www.pelastetaankissat24.com , mutta sopeutunut hyvin Suomen oloihin. Ja nyt ehkä liiankin hyvin, koska tälläkin hetkellä hytisee jossain ulkona. Hrrrr! Hyviläis-ihmisihmiset ovat pelastaneet aikoinaan Tollon kuljeksimasta eteläisen naapurimaamme kujilta ja tuoneet hänet kisuenoni  hellään hoivaan. Kiitos siitä!

Etkö sinäkin haluaisi olla hyviläinen? Ole kisulle kisu ja ihmiselle ihminen. Miau!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti