keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Pullervot ja Kullervot

Pullervo, kuuluisa norppa on hän.

Hän on saimaannorppa, jota pitää kovasti suojella, koska Pullervolla on ongelmia:
Löytyi! Laatikosta tällä kertaa.
Ilmastonmuutos, kalaverkko, ranta-asutus ja vieläpä se, että hän ei löydä välttämättä toista norppaa. Kuulostaa surulliselta. Onneksi minulla on veljeni Esko, jonka löydän monta monituista kertaa päivässä milloin mistäkin.


Mutta koska Pullervolla on näin paljon kaikenlaisia vaikeuksia, suojelkaamme häntä sankoin joukoin. Onneksi myös Wwf tekee näin. Se on Maailman luonnon säätiö.

Joskus tuntuu, että minäkin tarvisin suojelua. Esimerkiksi hampaiden harjausta tai kynsien leikkausta silmällä pitäen. Mutta pienet ovat minun huoleni verrattuna Pullervoon.

No, enivei. Oletkos jo käynyt fanittamassa Pullervon kiveä Norppalivesta? Hänellä on nimittäin ikioma tv-show. Vähän niin kuin Arto Nybergillä, mutta tässä ei puhuta niin pitkästyttäviä.


Kuuluisa Pullervon kivi.

Hei! Siellä hän on!

Meissä on Pullervon kanssa jotain vähän samaa, eikö totta?
Joskus saattaa itse päähenkilökin kömpiä kivelle köllöttelemään. Nautinnollista on katsoa tätä vauhdikasta luontodokumenttia itsekin kyljellään kellien. Kokeile vaikka. Moni muukin on käynyt. Ihan paras tv-ohjelma ikinä!









Sitten on toinenkin kivihenkilö, Kullervo nimittäin. Sen leivän sisään tuhma Pohjolan tytär leipoi kiven ja puukko vallan katkesi. Niin ei saa tehdä! Ja muuten, Kullervo ei oikeasti kiroillut. Itki, mutta rumia ei puhunut.


Voit käydä lukemassa koko tarinan ja monia muita hurjia seikkailuja Kalevalasta.


Lähdenkin tästä telkkua katselemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti