sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Matikkaa ja reviiritietoutta (ei herkkähermoisille)

Herra Wikipedia kertoo kissojen reviireistä näin: ”Vapaasti ulkoilevan kissan reviiri voi olla yli neliökilometrin kokoinen. Kaupunkikotikissan reviiri on keskimäärin kuusi hehtaaria.”

Eskon reviiri. Tai hei! Olenko tuo peräti minä?
Remmi on ainakin minun.

Näin siis vapaasti ulkoilevan kissan kohdalla asian laita on. Esko on tosin vapaa sielu, mutta ei kuitenkaan vapaa ulkokissa, vaikka niin haluaisi. Remmissä ulkoilee siis hän. Ja reviiri on tasan tarkkaan remmin mitta, eli noin neljä metriä.





Eilen Esko-Pesko auttoi Kisumummoa pihan syystöissä. Leikkasi marjakuusia ja haravoi pihaa minkä jaksoi. Kunnes alkoi väsyttää ja halusi sisälle. Esko meni jo valmiiksi polulle talon nurkan taakse odottelemaan, kun Kisumummo jäi vielä laittelemaan tikkaita pois. Yhtäkkiä polulta kuului kummaa kumeaa maukumista. Ensin Kisumummo ei ymmärtänyt yhtään, mitä se oli, kunnes heitti tikkaat pihamaalle pitkälleen ja älysi rynnätä veljeäni pelastamaan. Ja pelastamista siinä olikin. 

Hurja oli.
Meidän pihalle oli nääs eksynyt aito Bengali. Iso ja pelottava. Mutta suuntavaistoa vailla. Urheaakin urheampi  veljeni ei tästä hämmentynyt, vaan puolusti pihaa ja tietysti myös Kisumummon henkeä pörhistelemällä turkkiaan ja karjumalla, minkä kurkusta lähti. Niin lähti pötkimään pakoon hän. Eikä vapi varmasti uskalla enää tulla uhkailemaan meitä. Kukin pysyköön omalla tontillaan, sanon minä. Hyvää tiimityötä tekivät, eikö totta?


Tämä kuvakulma erehdyttää luulemaan, että olisi pieni ja söpö.
Ei ollut!

Tämä kaikki kävi Eskolta jo luontaisella uskottavuudella, koska hän oli nääs harjoitellut reviirin puolustamista jo pari viikkoa aikaisemmin meidän kadulla. Veljeni oli ulkoiluttamassa Kisumummoa narun päässä, kun viekas karhukoira tuli vastaan. Eskopa ei lähtenytkään karkuun, mistä karhun pasmat menivät ihan sekaisin. Veljeni murisi ja sähisi niin, että petoeläin pötki häntä koipien välissä emäntänsä helmoihin. Hahhah! Hyvä Esko! Minä katselin tätä kaikkea touhua turvallisesti keittiön ikkunasta käsin.

Syysloistoa meidän reviirillä.
















Matikka on Eskon lempiaine.
Nyt on siis syksy tullut ja ulkoilut alkaa ainakin minun osaltani olla ulkoiltu. Olinkin tänä kesänä tosi reipastelija ja käväisin pihamaalla ainakin viisi kertaa. Tai no, ehkä neljä. Tai olisiko sittenkin ollut viisi…? En ole niin kovin hyvä matematiikassa, kuten Saksan Minions, joka aloitti koulun ja Esko-Pesko, joka auttaa Mamia laskuissa.














Tärkeä uusi opiskelija karkkistruutan kanssa.
Myös Saksan Minions haluaisi koulussa aina matikkaa, ja kun ei sitä alkanut jo heti ensimmäisenä päivänä kuulua, meni tietysti tästä huomauttamaan opettajaa. Kisutätikin oli puhunut samasta asiasta vanhempainillassa. Tähän opettaja oli huokaillut, että kyllä tietää, kun siitä huomautellaan jokaisella välitunnilla. Olen sitä mieltä, että kyllä Saksanmaalla pitäisi opettajienkin tehdä työnsä vähän paremmin, ettei tarvisi asiakkaiden koko ajan samasta asiasta antaa palautetta.












Pelivälineet pitää olla kunnossa!
Minä olen aloittanut jo syysharrastukseni. Nimittäin superpallojen pompottelun. Minulla on aikamoisen hieno kokoelma kovaakin kovempia palloja. Niillä leikkimisessä saa sopivasti liikuntaa ja se on myös hauskaa. Ainakin minusta. Ihmisperheeni ei tosin sitä kovinkaan osaa arvostaa, vaikka teen sitä vain öisin. Ja vain yläkerran puisia rappusia pitkin alas ja ylös. Alas ja ylös. Pom-pom-pom. Musiikkia korville! 






Aika hieno kokoelma, vai mitä?
Mitä sinä harrastat syksyisin? Kisumummo ja Esko-Pesko kutovat villapaitaa Mamille. Tuleekohan siitä joululahja. Hys! Annetaan sen olla yllätys. Miau! 












Ps. Kisumummo osti jo aikaa sitten meille paksun lampaanturkin talven varalle. Valkoinen väri on kyllä aivan hyvä. Mutta muuten se ei meille kelpaa. Me halutaan itse valita omat karvailukohteemme. Vaikkapa Kisupapan vaatekaapista. Ei kissä käskien karvaile!

Nyt siihen on laitettu joku mytty malliksi. Tuo ei siis ole kissaa nähnytkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti