sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kun maailma kaatuu

Onko sinusta koskaan tuntunut siltä, että maailma kaatuu? Joskus, kun oikein väsyttää, tulee olo, että lattia nousee poskea vasten. Mutta silloinhan maailma nousee, eikä kaadu.

Maapallo on pyöreä. Voiko se siis oikeasti kaatua? Jos ihan tarkkoja ollaan, se ei ole ihan pyöreä, vaan navoiltaan litistynyt, joten kai sekin voi kellahtaa kumoon?

Minä sitä vastoin en ole navaltani litistynyt. Päinvastoin! Olen vähän pullistunut. Pidän tarkkaan huolen ruokavaliostani. Että tulee aamuruokaa, välipalaa, lounasta, välipalaa, päivällistä, välipalaa ja iltapalaa. Kaikki kellarissa.

Paitsi tänä aamuna, kun Mami tuli ihmettelemään kesken aterioinnin, että joko lopetin. Siinä sitten olikin dilemmaa kerrakseen. Masu sanoi, että vielä ei ole aika poistua. Ruokakuppi oli samaa mieltä. Siellä oli vielä muroja jäljellä. Mami seisoo odottavan näköisenä ovella. No, herrasmiehenä siis päätin loppujen lopuksi pitkän harkinnan ja vatvomisen jälkeen jättää aamupalan kesken ja lähteä Mamin tykö. Se oli virhe. Josta sai Kisumummo kärsiä.

Se nimittäin keksi kesken kaiken, että on manikyyrin aika. Onhan tänään toki sunnuntai, mutta mutta… Puolityhjällä, hieman navastaan jo litistymään alkavalla vatsalla se ei ole parasta viikonloppupuuhaa. Ilmoitinkin tästä pitkällä ja kuuluvalla naukaisulla Kisumummolle, joka ei ollut ymmärtävinään yskääni. Älä huolestu, ei minulla oikeasti ole yskää. Se on metafora. 

Kun Kisumummo ei ottanut ymmärtääkseen, leiskautin paksua ja lyhyttä häntääni muutaman kerran, otin kynnet kerrankin kunnolla esille ja näyttelin vähän hampaitani. Johan uskoi! Hah!

Tämän draamakohtauksen jälkeen sain jatkaa rauhassa kesken jäänyttä aamupalaani. Mutta eivät kauheudet tähän loppuneet. Kisumummo pakotti Mamin vastoin sen tahtoa jatkamaan leikkaamista. No, Mamillehan minä en tekisi mitään. Eikä Mamikaan minulle. Siinä se vinkui ja kiemurteli, ettei osaa, ei uskalla. 

Vastoin meidän molempien odotuksia, Kisumummo tarttui uudelleen toimeen. Enkä minä mahtanut asialle mitään. Olinhan Mamin kainalossa ja piti tarkkaakin tarkemmin varoa, ettei sille käy mitenkään. Muodon vuoksi viskoin häntääni puolelta toiselle. Mutta ei auttanut. Kynnet lähti.

Siitä suivaantuneena aloitin sunnuntaimökötyksen. Ensin ikkunalaudalla, sitten eteisessä. Enhän minä toki oikeasti ulos menisi tällaisella koiranilmalla. Siellä nimittäin tuulee. Ja pelkät koirat ja niiden palvelijat lähtevät tuollaisella säällä lämpimistä sisätiloista. Miiiaaaauuu!

P.S. Me tykätään Mamin kanssa Tuiskun Antista. Minä etenkin rallattelen täällä, että pyydä anteeks kunnolla!



Aika hyvä mökötyspaikka.

Tämä on vielä parempi,
kun voi samalla bongailla lintuja.












Olisko pitänyt pyytää Minionsit apuun?
Mami pyysi nätisti anteeksi,
ja nyt on taas kaikki hyvin.







Saksaan en mene!
Siellä pidetään kisuja purkeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti