perjantai 28. huhtikuuta 2017

Terapian tarpeessa

Jotkut meikäläisistä käyvä töissä. Jopa kissat! Iltasanomat on kertonut sokeasta Turbosta, joka on terapeutti. Luulisi, että hän  tarvitsisi terapiaa, kun on sokeakin, mutta ei! Työskentelee ahkerasti joka päivä. Vahtii, että lapset tekevät läksyt ja kehrää kaupan päälle.

http://www.is.fi/perhe/art-2000001265884.html

Yksi outo piirre hänessä kyllä on: Ei mene edes ruokakupilleen, jos joku ihmisihmisistä on kipeänä. Ei sitä nyt noin vakavasti kannata työtään ottaa. Ahdistuu vielä itse, jos masu litistyy liikaa. Jotain yhteistä meillä kyllä on. Me viihdytään myös sylissä pitkät tovit. Kisumummo yrittää aina iltaisin sohvalla kutoa villatakkia. Ja sekös mahtaa olla stressaavaa. Minä lopetan tuon turhan aktiviteetin kömpimällä syliin ja kehräilemällä siinä tunnin jos toisenkin. Kyllä rauhoittuu silittelemään, laittaa kutimen pois ja keskittyy pelkästään tv-elokuvaan. Ja tietysti minuun.

Eläinterapiaa hyödynnetään liian vähän, sanoo Yle.

”Nelijalkaiset ystävät ovat helposti lähestyttäviä ja rentouttavia, ja parhaimmillaan ne peilaavat ihmisen syvimpiä tuntoja paremmin kuin toinen kaksijalkainen koskaan voisi tehdä.”

Totta puhuu! Minäkin olen herkkä vaistoamaan, milloin kuka tahansa ihmisihminen tarvitsee syvien tuntojen peilaajaa. Täältä pesee!

No, onhan sitä muitakin elukoita, joita voi käyttää terapoinnissa, mm. alpakoita. Siitä kertovat Sirpucan Alpakat.

Heille on tosin jouduttu tekemään  soveltuvuustestit. Mutta kyllä hienosti läpäisivät ne. Ja nyt ovat päteviä työskentelemään klinikalla. Hyvä alpakat!

Alpakka on tosin aika kallis hankinta, jos sitä aloit jo miettiä. Se voi maksaa 2000 – 6000 euroa. Kuulostaa aika isolta määrältä. Mene ja tiedä. Heille pitää olla isot aitaukset sun muut asunnot. Mutta lammas on paljon halvempi vaihtoehto. Ja heitäkin on jo työelämässä useita.

Kaleva-lehti sanoo siitä näin:

”Lammas on terapiaeläimenä aika hyvä. Pienikokoisena sitä on helppo lähestyä, ja ulkomuotonsa ansiosta erityisesti karitsat ovat hellyyttä herättävä. Ikäihmisillä lampaaseen liittyy usein paljon omakohtaisia muistoja.”

Ja lupaan, että pehmeitä ovat ja tosi tosi ahkeria! Kannattaa kokeilla. Hänet voi hankkia omaksi 200 – 300 eurolla. Tämä on ehkä vähän vähemmän kuin alpakasta…? (Tassut loppuu kesken näin isoissa laskutoimituksissa.)

Mutta vielä edullisempi on oma kana 20 - 50 euroa. Hänkin voi kaakattaa terapialoitsuja korvaasi erittäin ammattimaisesti. Ei se aina ole hinnasta kiinni. Yle kertoo asiasta näin: 

Hän tulee myös syliin, mutta tietääkseni kehrätä ei osaa.

Koirat ovat sen sijaan haastavia. He saattavat joskus itsekin kaivata mentaalista apua, sanoo Keski-Uusimaa: 

Syyt käytösongelmiin voivat olla moninaiset: sairaus, pelko tai ärsyttävät naapurit jopa. Kannattaa viedä nopeasti hoitoon. Joko hurtta tai naapurit.

Myös oma isäntä tai emäntä voivat olla syynä koiran ongelmiin, sanoo Turun Sanomat:

Olen herkkä sielu ja vaistoan helposti, jos ilmapiirissä esiintyy ahdistusta. Tästä syystä perustinkin Kisuterapiakeskuksen. Se toimii täällä meillä, joten tervetuloa, jos päässä kiristää. Toimimme näin:

1.     Aamulla kuuntelemme korva tarkkana, milloin Kisumummo ja –pappa heräilevät. Ryhmitymme valmiiksi oven taakse parijonoon. Eskon tehtävänä on maukua ovi auki. Siihen ei yleensä mene kauan.
2.     Kun ovi aukeaa, loikkaamme upealla yhdellä ponkaisulla Kisumummon masun päälle seisomaan. Siihen mahtuu juuri ja juuri kaksi keskikokoista terapiakissaa.
3.     Sitten vain tallustelemaan mahan päällä edestakaisin.
4.     Jos vielä esiintyy ahdistusta, työnnämme nenämme aivan ihmisihmisen nenään kiinni ja hönkäilemme virkistävää ilmaa nenusta sisälle. Tähän voi kulua aikaa vaihtelevasti riippuen ahdistuksen määrästä.
5.     Sitten asetumme masun päälle pitkällemme ihan sydämen ja keuhkojen päälle. (Toinen käy kyljen viereen, koska makuulle ei mahdu kahta kissaa.)
6.     Sitten vain kehräämään pontevasti.

Tämä on sitä oikeaa lähiterapiaa.

Autoin Kisumummoa voittamaan pelissä.































Ja kaikki tämä ihan ruokapalkalla vaan. Kannattaa kokeilla. Purr-purr! Niin, ja hyvää Wappua!

Ennakkoluuloinen terapeutti saa palkaksi raakaa kalaa.

Esko! Tutki tarkkaan, voiko sitä syödä.

Sitähän minäkin, kuka nyt raakaa kuhaa söisi.

Mitä ihmettä?! Hän syö sitä!






 
Anteeksi, nyt on pakko mennä. Yök!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti