perjantai 4. syyskuuta 2015

Eskosta ei tule poliisikissaa

Kyllä kisullakin voi olla ammatti. Minun pääasiallinen työni on koristekissana oleminen. Yleensä makoilen söpönä olohuoneen kaapin päällä tai sitten television ääressä. Siinä voi hetken istuakin, jos joku ihmisihminen ei tule väliin. Yleensä kisumummo valittaa, ettei näe mukamas käännöstekstejä. Mitä niistä? Yhtä hyvin voi katsella minua! Se on paljon mielenkiintoisempaa.

Olen myös tosi hyvä pallon pompotuksessa. Parhaita ovat suht koht kovat superpallot. Ihan kaikkein paras on monikulmikas. Se pomppii sinne tänne ja antaa vilkkaalle aivotoiminnalleni liikettä, kun syöksyilen pehmeästi perään. Pallottelua on erityisen hyvä harrastaa yläkerran rappusissa. Ne on rakennettu puusta, joten yölläkin pompottelu kuuluu selkeästi ja pystyn havainnollistamaan pallon suunnan, jos se livahtaa näkökentästäni jonnekin kaapin alle. Yöaika on muutenkin sopivinta palloleikkeihin. Silloin rappusissa ei ole liikaa trafiikkia, vaan saan harrastaa ihan rauhassa. Sitten vain taas pallo suuhun ja uudelleen raput ylös. Tätä voisin toistaa kymmeniä kertoja. Ja niin todella teenkin. Valitettavan usein vain tapahtuu niin, että kisumummon ja –papan makuuhuoneen ovi aukeaa ja pallo ihmeellisellä tavalla katoaa jonnekin. Minusta tulisi varmaan tosi hyvä 
kisupoolossa.

Jos mami on jättänyt yöksi ovensa auki (varmaan toiveikkaana, että kapuaisin masun päälle nukkumaan), ajankulukseni joskus vien palloa myös hänelle. Mami nukkuu tosin aika sikeästi. Palloa pitää pompotella vuoteen vierellä puisella lattialla sangen pitkään, ennen kuin se nousee ylös, etsii pallon käsiinsä ja heittää sen alas rappuja. Minä tietysti syöksyn perään. Useimmiten ovi lävähtää perässäni kiinni enkä enää pääse takaisin. Harmi, mutta silloin voin viihdyttää itseäni ravaamalla rappuja ylös alas. Jos Esko alkaa palloleikkiä, ei tiedä, kummasta tulee kovempi ääni, hänestä vai pallosta. Tuntuu kuin norsulauma laukkaisi rappusia, kun Esko innostuu kirmaamaan ja temmeltämään.

Kuten kaikki pikkupojat, Eskokin haluaisi olla poliisikissa. Hän onkin aika hyvä vartija. Jos meille tulee joku ihmisihminen kylään, menemme heti vastaan ja toivotamme tervetulleeksi. Etenkin, jos se haisee koiralta. Niissä on jotain kumman kiehtovaa. Ruusutarhan kissalassa olikin eräs koira. Ehkä ihastus koiralta tuoksuviin ihmisiin juontaa juurensa jo pentuajoilta. Pyörimme ja merkkaamme poskillamme kaikki tulijat heti omaan väkeen kuuluviksi. Paitsi, jos mukana on pienikokoinen ihmisihminen, minä kyllä vetäydyn arvokkaaseen yksinäisyyteeni miettimään ratkaisuja mieltäni askarruttaviin dilemmoihin. Esko pitää myös pentuihmisistä. Mutta hänellä ei olekaan aina tyylitajua.
Tässä Esko pidättää vierasta, minkä ehtii

Kun vieraat ovat lähdössä, me tietenkin menemme hyvästelemään eteiseen asti. Koska niiltä saa yleensä aina silityspalvelua, haluaisimme, että ne jäisivät vähän pidemmäksi aikaa. Silloin teemme kahdeksikkoharjoituksia jalkojen välistä ja ympäri. Ja silityspalvelu on taattu! Jos vieras kuitenkin tekee lähtöä, alamme söpöstelemään. Istumme alas ja napotamme suoraan silmiin (kuka väittää, että kisut eivät katso ihmisihmisiä muka silmiin?!) ja Esko naukaisee houkuttelevasti. Jos mitään ei tapahdu, Esko maukaisee vähän kovemmin ja vielä kovemmin ja sitten suoraan sanoen vaativasti. Että johan nyt on kumma, jos ei palvelua heru.


Jos vieras olisi pahoissa aikeissa, siis esimerkiksi varas, sekään ei hennoisi lähteä heti pois, vaan jäisi lumoihimme ja me napattaisiin se oitis kiinni. Näin toimivat pehmeitä arvoja kannattavat poliisikissat. Eskossa on vain yksi vika. Hän sai pentuna struviittivaivan, eli virtsakiviä. Tämä hieman häpeällinen ikävyys aktivoituu stressistä. Ja rosvojen pidättäminen voi olla aika rassaavaa. Silloin saattaa käydä, että Eskon pidätyskyky pettää. Eli hän ei ehkä pääsisi kissapoliisikouluun.


Pääsivät livahtamaan karkuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti