sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Nyt leivotaan!

Esko puhdistaa Mamin täkkiä
Tai muut leipoo. Mielestäni joulun alla on aika levotonta. Huisketta ja vilinää riittää niin, että päätä huimaa. On saunan puhdistusta, petivaatteiden pesua ja kaikenlaista muuta joulunaluspuuhaa. 

Minä olen tällä hetkellä niin paneutunut hoitelemaan kaamostani, etten nyt joutanut mukaan talkoisiin. Makoilin rauhassa valvontatornissani ja odottelin, että tulisi valmista. Välillä Mami joutikin istumaan olohuoneen tuoliin minua varten. Autoin siinä istumisessa sen minkä kerkisin puskemalla Sen Ihanan Tytön leukaperät pehmeiksi. Annoin siis vähän niin kuin etukäteisjoululahjan: Kisumassage ilman ajanvarausta.








Eilen meillä tehtiin pipareita. Kisupiparit oli kaikkein suosituin malli tänä vuonna. Top Ten -listan ykkönen. Esko oli kovasti mukana leipomisessa. Ja siksi kaikki sujuikin niin oivallisesti.  

Esko on piparitarkastaja


Kaikki välineet on otettu esille. Hyvä!























Kun piparit oli koristeltu, Kisumummo soitti leuhkana Face Timella Saksaan Kisutädille ja kisupikkupojille. Mutta ähäkutti, siellä oli ehditty ensin. Muina vuosina Kisumummo on vienyt taikinat mennessään, mutta nyt Kisutäti oli tehnyt sen itse. Frankfurtin ilmanala on niin kosteaa, että pipartalo ei tahdo millään pysyä pystyssä. Nyt taikina oli kuulemma kovaa kuin betoni ja rakennukset nököttivät ryhdikkäinä vieri vieressä. Hyvä Kisutäti!

Koristelut ovat oikein taiteelliset, eikö totta?

Tässä on Esko, minä ja Mami -piparit

Tänään tehtiin pullaa. Paistamisessa oli vähän kiirettä, kun Mamin ja Kisumummon piti samaan aikaan katsoa silmä tarkkana taitoluistelun SM-kisoja, kun siellä oli tuttuja. Kisumummolta paloi vähän siinä tuoksinassa peukalo, mutta muita vammoja ei tullut. Katsotaan sitten, kun tekevät pipartaloa. Siinä sattuu ja tapahtuu aina vähän enemmän. Hihi.

Paraisten piparkakkutaikina on kuulemma maailman parasta. 
Tassun taputukset sille!

Rauhaisaa joulunodotuksen huisketta sinullekin!
Aikamoinen röykkiö, vai mitä?
Kaunis muotoilu. Tässä olen minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti