sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Suolia ja himpun verran huolia


Hei vaan taas! Musiikki on iloinen asia. Muistatko, miten suosittu aikoinaan oli ”Mustan kissan tango”. Se kertoo selvästi minusta – ja ehkä vähän myös Eskosta. Kuuntelepa vaikka:

https://www.youtube.com/watch?v=KQp54ZGHA3M

Paksut on, eikö totta?!
Sanat voisi mennä kyllä näin: ”Jos mustan kissan saisin, mä sitä tanssittaisin. Ja mustan kissan posket ne paksut posket on.”  Jää kyllä vähän soimaan korvien väliin. Yritäpäs sanoa oikein nopeasti monta kertaa peräkkäin: ”Mustan kissan paksut posket, mustan kissan paksut posket, mustan kissan paskut pokset…” No, heti menin sekaisin. Pitää vielä himpun verran harjoitella.

Kolme kissanpoikaa, Nippe, Nappe, Nöpötin, meni saunaan siinä yhdessä hauskassa lastenlaulussa. Minä en kyllä mene saunaan, mutta mankelointihuoneeseen aina, kun vain pääsen. Ja J. Karjalaisen ”Väinö, Väinö, missä on se Väinö” on kanssa oivallinen tarina kisusta, joka lymyilee piilossaan.

https://www.youtube.com/watch?v=zipBOlK1tDU

On aina mukavaa, kun joku huutelee minua pois kellarista: ”Väinö, tse, Väinö, tse!” Silloin tulen, jos joudan. Joskus vähän harmittaa, kun on juuri suuri filosofinen viisaus ajautunut pääni sisään ja pitäisi kömpiä ylös. Mutta jos Se Ihana Tyttö kutsuu, sitä ei voi kyllä mitenkään vastustaa.

Mami kuunteli eilen radiosta Juha Tapion laulua ”Tykkään susta niin, että halkeen.” 


Siitä tulee kyllä ihan kamala olo. Ajattele nyt, kun joku halkeaa tykkäämisestä. Suolet vain leviää pitkin lattiaa. Yök!

Esko muuten yhtenä päivänä lähestulkoon söi suolia. Nimittäin kaksi silakkaa. Kisumummo heltyi antamaan, kun Esko on ollut tiukalla dieetillä ja hoikistunut kovasti.  Minä en kuuna päivänä söisi eläintä. En etenkään kuollutta. Vatsassa kiertää jo pelkkä ajatuskin. Kärpäsiä ei tosin lasketa. Niissä on paljon proteiinia, eikä niitä oikeastaan voi sanoa eläimiksi. Muutoin syön sivistyneesti kuivaruokaa omassa yksityisessä ruokasalissani kellarin oven takana.

Jari Sillanpää laulaa: ”…sä ansaitset kultaa…”

https://www.youtube.com/watch?v=eAFRWQgwet0

Ja niin se on. Mami on mun Kulta isolla K:lla. Ja kultaa tuli! Hyvä Mami!! Kinuskikissa käskee muuten tehdä seeprakakun. Siitä tuli hyvä kultamitalikakku. Kisumummo teki sen valmiiksi jo ennakkoon aamulla, kun Mamin kisakunto näytti niin hyvältä. http://www.kinuskikissa.fi/suklaaseepra/

Huolestuin hiukkasen kyllä Afrikan seeprojen tilanteesta. Että kauhea on kohtalo päätyä elämänsä viimeisinä hetkinä kakuksi. https://fi.wikipedia.org/wiki/Seepra

Kultaa on pokaalissa ja seepran päällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti