perjantai 15. huhtikuuta 2016

Veikka G. ja veikka V.

Muistatko vielä Veikka Gustafssonin? Se on suomalainen huisin hyvä vuoristokiipeilijä. Maailmankuulu. Nyt Veikka ei taida enää kiipeillä muuta kuin rappusia ylös. Sen verran vanha on se. Tai no, mistä sen tietää, ihmiselle tuollainen ikä ei taida olla
Kovasti on kiltillä Veikalla tavaraa mukana.
vielä mitään. 50-vuotias kisu olisikin aika ilmestys!

Herra Wikipedia kertoo Veikasta enemmän. https://fi.wikipedia.org/wiki/Veikka_Gustafsson

Veikasta tehtiin jopa nukke. Sen tarkoituksena oli olla aseeton ja väkivallaton sankarihahmo. Aseita kyllä näyttää olevan, mutta väkivallasta ei ole dokumentoitua tietoa. Ehkä on kuitenkin hyttysen joskus kiipeilyreissuillaan lätkäissyt. Mene ja tiedä.

Harjoitus tekee mestarin.
Minäkin olen veikka. Siis Esko-Peskon veli ja kiipeilijäluonne. Kiipeilen naulakossa, joka on taas kesäksi siirretty eteisestä kuistille. Kattoon on vielä ripustettu ihan meitä varten lelu, jonka kanssa voi harjoitella tasapainoilua.

Helmi-Orvokin kaksoisolento.
Korkealta onkin hyvät näköalat naapurin pihalle, jossa asuu koira nimeltään Helmi-Orvokki. Pikkuinen snautseri-terrieri-tai-mikä-lie. En ihan ole perillä koiramerkeistä. Päihittäisin sen lähikontaktissa milloin vaan, jos aikoo tulla meidän reviirille. Mutta ei se uskalla. Sen verran lihaksikkaita mustia panttereita Eskon kanssa ollaan. Ja meillä on vielä etuna se, että osataan liikkua hipihiljaa. Ja tarvittaessa yllättää takaapäin. Mutta eihän me tehtäisi pahaa kärpäsellekään. Tai no, kärpäselle ehkä…

Arvaa kumpi?
Sama puska, samat valjaat. Eri kisu.

Ollaankin oltu jo ulkosalla, koska keväthän siis tuli, kuten jo viime viikolla sanoin. Pihalla on mielenkiintoista pitkän talven jälkeen. Etenkin yksi pusikko kiinnostaa meitä kovasti. Käytiin vuoronperään ottamassa siitä selvää. Oudot ulkoavaruuden oliot olivat jättäneet koodiviestin, jota yritämme parhaamme mukaan tulkita.

Varo! Vihreät pikku Minionsit suunnittelevat invaasiota!
Kiipeillään kun tavataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti