sunnuntai 7. elokuuta 2016

Esko on ulkokissa

Palvelusväki, missä se ruoka viipyy?
Meillä se huiske vilinä vain jatkuu ja jatkuu. Nyt hyysättiin Saksan Minionsia. Se tuli meille Kisu-Omansa (siis Saksan mummo) kanssa. Mutta täytyy kyllä sanoa, että tästä Minionsista oli kasvanut oikein kelpo aikuinen. Sehän onkin yhtä vanha kuin minä. Siis kuusi vuotta. Se osasi oikein mallikkaasti ruokkia meitä ja kävelyttää Eskoa ulkona. Minähän en siis ulos mene. Ja jos joskus vahingossa menenkin, en kyllä kävele siellä. Korkeintaan kökötän omassa pusikossani ja odotan, milloin Mamilla tulee minua ikävä ja se tulee hakemaan minut sisälle.

Mutta Esko-Pesko on toista maata. Hän tykkää olla ulkona aina. Tai ainakin silloin, jos ei sada. Tänään Mami ja Kisumummo meinasivat jättää hänet yksin pihalle, naruun tietysti, kun menivät asioille. Mutta onneksi eivät, koska sillä välin alkoi sataa kaatamalla. Kyllä olisi Esko-parka kastunut surkeasti.

Saksan Oma ja kisu nauttivat kesälomasta.

















Esko tykkäsi Saksan vieraista kovasti. Kisu-Oma nääs kävelytti veljeäni ahkerasti ulkona. Ja Minions antoi aamulla ruokaa meille molemmille. Esko muuten karkailee nykyään. Jos yhtään jää ulko-ovi auki, Esko ponkaisee raosta rappusille ja sieltä polkua pitkin talon ympäri ja suoraan pation taakse muina kissoina patsastelemaan. Kisumummolla on ihan hyvä tekniikka, millä hänet saa takaisin sisälle. Paras kissalässytys vain päälle ja Esko on ihan otettu. Siis syliin. Ja samalla kannettu takaisin sisälle. Esko on vapaa sielu. Ei valjaita, hän sanoo. Minä taas en menisi ilman valjaita pihamaalle. Sinnehän voisi vaikka eksyä. Minun naruni kytketään oitis rappukaiteeseen ja siinä on turvallista olla. Lyhyt matka ovelle.

Pikku harhautus Minionsille...
... ja voin nauttia Pikku-Tiikerin kanssa päivälevosta rauhassa.
Tänään katselin ikkunasta, kun Esko siellä pihalla hiiviskeli lintujen perässä. Minions jopa väitti, että Esko olisi saanut linnunkin kiinni. Luulen kyllä, että se oli joku vähä-älyinen tipi, joka oli lentänyt ikkunaan. Ja siitä veljeni sitten sen puolikuolleen oli mukamas napannut. Tiedä häntä.











Herra Internetkin kertoo, että tipit lentelevät ikkunaan. Ja se on niille tosi tosi vaarallista. Hän kertoo näin: ”Suomen lainsäädännön mukaan sairaana, vahingoittuneena tai muuten avuttomassa tilassa tavattua luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan.” Luulen, että ystävällinen veljenikin toimi juuri näin. Auttaa yritti.


No enivei. Tänään Esko oli siis yksin pihalla narussa. Ja tietysti kieputtanut narunsa lipputangon ympärille. Minä yritin huudella ikkunasta, että kierrä toista kautta, mutta ei hän kuunnellut ollenkaan. Esko vain selitti, ettei tuota lipputankoa siinä äsken ollut. No, Mami meni pelastamaan hänet ja nyt on taas kaikki hyvin.
Sillä välin, kun Esko hölmöilee ulkona...



... minä venyttelen Mamin kanssa ja annan päälle kisumassagea
Tule nyt pois sieltä.
Minähän sanoin, että mene vasemmalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti