sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kisun työstä äärettömyyksiin

Hei vaan taas! Syksyä on jo ilmassa. Ollaankin oltu Eskon kanssa ahkerina. Korit pitää  karvailla tarkkaan talvea varten. Että pysyvät lämpiminä. Onneksi sitä voi tehdä vähän puolivaloillakin. Torkkua aina väleissä, ettei käy liian raskaaksi.


Shh! Kisu töissä.





Olikohan eväskoriin jäänyt jotain tähteitä? Hihi.
Esko, nyt jäi kyllä puolitiehen!






















Napsukkakin on tehnyt töitä kovasti. Kisuenon tietokonetuoli on jo hyvällä mallilla. Tosin Kisueno on vähän pilannut tuunausta liimailemalla putkiteippiä, mutta eiköhän Napsu saa nekin irti, jos oikein ahkeraksi heittäytyy.

Hyvää työtä, Napsu!
Kyllä tuon saa korjattua, kun oikein yrittää.
Ota kiinni ne!

Napsu on myös katsonut Mamin kanssa olympialaisia. Pallopelit ja kiekkoammunnat ovat mielestäni mielenkiintoisimpia, kun niihin voi itsekin osallistua kotoa käsin. Talvilajeista pidän eniten jääkiekosta. Niitä pikkuruisia ihmisihmisiä voi nääs yrittää napata kiinni. Ja joskus onnistunkin saada jotkut niistä kumolleen jään pintaan. Siitä tulee aina piste. Jos onnistuu kaatamaan erotuomarin, saa viisi pistettä. Kokeilepa vaikka. Tassulla vain päin pläsiä. Kyllä ne siitä ennemmin tai myöhemmin kellahtavat.










Tärkein työni on kuitenkin tämä bloggaaminen. Siinä tosin väsähtää helposti. Mutta silloin voin painaa kuninkaallisen pääni tablettia vasten ja levähdellä. Ja miettiä syntyjä syviä. Kuten matemaattisia yhtälöitä. Tieto myös siirtyy kätevästi pääni sisälle suoraan tietokoneesta. Se on ihme juttu, mutta totta. Kuten elokuvan intialainen matemaatikko Ramanujan sanoi: ”Kaavat vain tulevat kielen päälle itseltään Jumalalta.” Suunnilleen näin se meni. Minulla taas kuivaruoka tupsahtaa kielen päälle. Ja älykkäät ajatukset aivojeni syövereihin.

Pakko vähän levähdellä.

Elokuva The Man Who Knew Infinity menee juuri elävissä kuvissa. Se siis tunsi Äärettömyyden.


Niin muuten minäkin. Kisu voi tiputtaa karvoja minne tahansa milloin tahansa. Siis äärettömästi. Miau!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti