sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Uutisotsikoita

Hei! Nyt tapahtuu siellä sun täällä. On laulukilpailua (hyvä Saara Aalto!), joululahjapaketointia sun muuta. Ja kaiken kukkuraksi Esko on päässyt otsikoihin. 





Tämä olisi minulta jäänyt vallan huomaamatta, kun ei mitään kertonut, jos ei Kisumummo olisi lehdestä siitä lukenut.

”Sankarikoiran arvonimi annetaan ihmishenkiä pelastaneelle eläimelle.”  ”Eskollakin on hetkensä! Lauman koossa pysymistä se varmaan siinä hetkessä ajatteli.” Näin siihen on präntätty.

Hei, hetkinen! ”Koiran arvonimi… eläimelle…” Tämähän onkin joku eläin. No, jo minä ihmettelin, että mitä rakas veljeni tekisi talvella ulkona pakkasessa. Mutta jos olisi siellä ollut ja löytänyt eksyneen ihmisihmisen, olisi kyllä heti pörissyt sen lämpimäksi, sitä en epäile hetkeäkään!

Minunkin jalosukuinen nimeni löytyy muuten tuosta artikkelista. ”Eksyneiden löytämisestä palkitaan tänä vuonna saksanpaimenkoirat Väinö ja Rita.” En kyllä tunne tuota Ritaa, enkä sen puoleen ketään saksanpaimenkoiraakaan. On vain ne Saksan Minionsit ja ne ei kyllä ole koiria.

No, envei. Tuo koiraeläin saa olla ylpeä upeasta nimestään ja että on aivan lehteen päässyt.

Nämä saa menetellä nyt tänä vuonna.
Me taas ollaan täällä kotitantereella autettu Kisumummoa, minkä ollaan ehditty. Vähän pettymyksen tuotti se, että tänä vuonna ei askarreltukaan joulukortteja, vaan ostettiin ne valmiina. Pöyristyttävää on, mutta annettakoon armon käydä oikeudesta, kun kovasti on työkiireitä Kisumummolla. Ensi vuonna sitten varmasti askartelemme kahta ahkerammin.

Ensin laitellaan paperit suoraan.

Sitten solmitaan narut.
Esko, tuu pois sieltä pussista. Ei ole valmista vielä!


Tuosta vielä noin. Hyvä tuli!


Tätä pitää himpun verran litistää.
Mamiakaan ei ole näkynyt kotona vähään aikaan. Hieman kummastuttaa, että meillä on aika paljon renoveerattu Mamin tavaroita jonnekin minne lie. No, tänään se tulee! Onnen päivä! Me kuulemma leivotaan yhdessä pipareita. Se on hauskaa joulunaluspuuhaa. Laitetaan Eskon kanssa ehkä omat puumerkit piparin päälle. Hihi.

Oli muuten aika raskas aamu, kun paketoitiin lahjat. Kisumummo vähän auttoi, kun rusetin teko ei meiltä kisuilta vielä ihan onnistu. Yhdessä niistä saatiin oikein komea keko.


Komeat on pinot.
Laitellaan vielä kasseihin ja valmista tuli!

Nyt voidaan huilata ja odottaa jouluaattoa, että saadaan avata ne paketit, mitä tänään tehtiin. Ja se on melkein yhtä hauskaa se. Miau!
Kisumummo sai nämä pikkupaketit joulukalenterista.
Mami sen ihan itse teki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti