perjantai 20. marraskuuta 2015

Ihana kaamos!

Wau! Nyt on ihanan pehmeän pimeää kaiket päivät. Joskus saattaa aurinko hieman pilkahdella, mutta siinä kohdassa voi aina mennä komeroon.

Ihmisihmiset ovat olleet aika tuohduksissaan, kun eilen ei tullut sanomalehteä eikä verkkolehden tilaaminenkaan ihan heti onnistunut. Minustakin tämä on sangen ikävää. Mieluimmin luen ihan paperilehteä, kun tietokoneen näytön päälle on vaikea asettautua mukavasti. Pentuna luin lehdet kannesta kanteen ja läpikin, mutta enää en viitsi niin vaivautua, kun tietoa on päässäni jo riittämiin.

Helsingin Sanomien viikon eläin on kummituseläin, sanoo Kisumummo.  

Sympatiseeraan kummituseläintä kovasti. Mielestäni hän on oikein kauniisti kuvattuna tuossa artikkelissa. Kisumummon mielestä minä muistutan kovasti tuota pikku söpöläistä. Sen mielestä artikkelissa voisi korvata sanan ”kummituseläin” sanalla ”Väinö”, vähän tähän tapaan:

”Väinöä ei kaamos masenna. Pieni Väinö tuntee ehkä sympatiaa meitä, kaukaisia serkkujaan kohtaan, jotka kärsivät kaamosmasennuksesta. Hän tarraa puunoksaan kuin ihminen aamulla lämpimään peittoon ja haluaisi vain olla yksin pimeässä.” 

Tämä pitää todellakin paikkansa. Hakeudun usein kiipeilypuuhuni rentotumaan tai sitten komeron kätköihin. Se on ihan parasta talviajanvietettä.

Aika söpö!
Veikeä Väinö (hauskasti sanottu) tunnetaan hänen valtavista silmistään, jotka ovat isommat ja painavammat kuin Väinön aivot (no jaa, pienissäkin aivoissa voi asua suuria viisauksia). Väinö ei pysty liikuttamaan silmiään, mutta hänen päänsä kääntyy 180 astetta, joten Väinö pystyy vaivatta tarkkailemaan ympäristöään.” 

Minä olen oikein harjoitellut silmien mollottamista auki. Ja se onnistuu tosi hyvin.

"Päivisin Väinö lepää oksalla (vähän toistoa, mutta näin se todellakin on), ja öisin hän saalistaa hyönteisiä ja pieneläimiä. Laiskalta vaikuttava Väinö pystyy nappaamaan jopa lepakon lennosta sille päälle sattuessaan." 
Olen todellakin supernopea. Kiihdyn ihan nollasta sataan sekunnissa, jos pitää napata jotain kiinni.

"Väinö lirkuttelee toisille ultraäänellä."
 Olen jo aikaisemmin kertonut sinulle pulukehräyksestä. Tämä on juuri sitä.

Yksi parhaista mökötyspaikoista.
"Tämä pieni Väinö on kovin suomalainen. Hän on ujo, yksinäinen ja tekee kaikkensa välttääkseen kontaktia." 

No jaa, tässä ehkä eroan hieman kummituseläimestä riippuen siitä, kenen kanssa kontaktoin. Esko-Peskon kanssa on jokaöiset vapaapainit ja katson kyllä kiinteästi silmiin niitä, keitä rakastan – siis Mamia, sitä ihanaa tyttöä.

"Neljän seinän sisällä Väinö ajautuu jopa itsemurhaan: hän ahdistuu vankeudessa ja voi alkaa hakata päätään esineisiin."

No, ei se kyllä ole mitään ahdistusta. Pääni vain sattuu olemaan aika iso, enkä aina ihan täysin hallitse sen mittasuhteita.

"Lemmikiksi Väinö ei siis todellakaan sovellu, vaikka kovin söpö ihmisen silmään onkin."
Söpö olen todellakin! Enkä tietenkään mikään lemmikki. Haluaisin kylläkin oman pikku lemmikin. Vaikkapa marsun. Tai pienen koiran. Niillä olisi hupaisaa leikkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti